4°C / 39°F

Licht bewolkt

Zoeken

Home

CityCard Gent Kerstmarkt Gent Openlucht ijspiste Winterwonderkasteel Gent Wegenwerken Gent Gravensteen Gent Lichtfestival Gent 2015 Gentse Winterfeesten 2013 Lam Gods Gent

CityCard Gent

Gent all-in aan voordeelprijs!

Kerstmarkt

Openluchtijspiste

Winterwonderkasteel

Wegenwerken

Kom anders naar Gent

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

Lichtfestival Gent

Een lichtparcours doorheen de stad

Gentse Winterfeesten

Aanbidding van het Lam Gods

Het meest begeerde kunstwerk ter wereld

Wat is er te doen?

Tentoonstellingen

Maquette STAM - Miniatuurhuisjes
14/11/2014 - 26/04/2015

Evenementen, Winter in Gent

Vuurwerk © Stad Gent
31/12/2014

Film, Tentoonstellingen

Expo Fellini
16/10/2014 > 25/01/2015

Winter in Gent

Kerstmarkt Gent
05/12/2014 > 04/01/2015

Ghent inside out

#VisitGent : Red Light District

#VisitGent : Red Light District, only in Gent

Noah Charney proeft neuzekes

Noah Charney proeft neuzekes

Tripadvisor

Tripadvisor

De op drie na grootste - en mooiste - stad van België heeft een kwart miljoen inwoners en een bloeiende bloemenexport.

Gent, voor jou

Kindvriendelijk
Eerste kennismaking met de stad met kinderen? Laat je wegwijs maken door een gids. Te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Ook dat kan natuurlijk per fiets of zelfs per boot. In Gent zijn er keigekke dingen te doen met kinderen.
Budgetvriendelijk
Op zoek naar een bed waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten? Gent heeft heel wat goedkope hotels en hostels, een camping en een jeugdherberg (binnenkort zelfs twee). Zo hou je budget over voor andere dingen... een extra nachtje Gent bijvoorbeeld!
Low impact
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.

Essentieel Gent

Gras- en Korenlei  Gent
Even snel Gent ontdekken? Geen goed plan. Gent, dat is te veel voor 1 dag. Daar moet je van kunnen genieten. Hier een suggestie voor een weekend boordevol Gent.
CityCard Gent
De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

18 dec 2014
Gent wordt opgemerkt, in binnen- en buitenland. De stad is genomineerd voor de Toerisme Vlaanderen Awards én burgemeester Termont maakt kans om beste burgemeester van de wereld te worden!
9 dec 2014
Jeugdherberg de Draecke gaat deze winter enkele maanden dicht voor verbouwingswerkzaamheden.
8 dec 2014
Meer dan 15.000 mensen namen zaterdag in Gent afscheid van zanger Luc De Vos. Dit gebeurde eerst tijdens een indrukwekkende begrafenis, daarna tijdens het 'laatste optreden van Voske' op het omgedoopte Lieve Kleine Piranha-plein.