12°C / 54°F

Licht bewolkt

Zoeken

Home

Open Monumentendag Jazz in ‘t Park OdeGand © Basel Zobieda Lam Gods Gent 123-piano OdeGand by Night - © Wouter van Vaerenbergh Gravensteen Gent Gent Festival van Vlaanderen CityCard Gent 123-piano

Open Monumentendag

Jazz in 't Park

OdeGand

Aanbidding van het Lam Gods

Het meest begeerde kunstwerk ter wereld

123-piano

OdeGand by Night

Classical Night Fever

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

Gent Festival van Vlaanderen

CityCard Gent

Gent all-in: beleef Gent ten volle!

123-piano

Wat is er te doen?

Concerten, Evenementen, Festivals

OdeGand © Basel Zobieda
12/09/2015

Evenementen

123-piano
14/08/2015 > 20/09/2015

Evenementen

123-piano
14/08/2015 > 20/09/2015

Ghent inside out

#VisitGent : Red Light District

#VisitGent : Red Light District, only in Gent

#VisitGent: Dreupelkot

#VisitGent: 't Dreupelkot, Jeneverbar, only in Gent

Noah Charney proeft neuzekes

Noah Charney proeft neuzekes

Essentieel Gent

CityCard Gent
De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent.

Gent, voor jou

Kindvriendelijk
Eerste kennismaking met de stad met kinderen? Laat je wegwijs maken door een gids. Te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Ook dat kan natuurlijk per fiets of zelfs per boot. In Gent zijn er keigekke dingen te doen met kinderen.
Low impact
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.
Budgetvriendelijk
Op zoek naar een bed waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten? Gent heeft heel wat goedkope hotels en hostels, een camping en een jeugdherberg (binnenkort zelfs twee). Zo hou je budget over voor andere dingen... een extra nachtje Gent bijvoorbeeld!

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

6 aug 2015
The Guardian Travel, een van de grootste en invloedrijkste reiswebsites ter wereld, pakt uit met een lijst van alternatieve ‘must sees’ voor bezoekers van Gent. Geen Lam Gods, bootjes of musea, wel tips van Gentenaars zelf.
31 jul 2015
Gent is heeft er een luxueus logies bij, in het hart van de stad. Ganda Rooms & Suites, vlakbij de Vlasmarkt, houdt het midden tussen een klein charmehotel en een chique bed & breakfast.
15 jul 2015
Twee internationaal vermaarde kunstenaressen, Ayşe Erkmen en Ann Veronica Janssens, realiseren in 2016 op de Korenmarkt elk een nieuw artistiek icoon voor Gent. Onlangs werd het tweede ontwerp, dat van Janssens, voorgesteld.