12°C / 54°F

Onbewolkt

Zoeken

Home

Zesdaagse van Vlaanderen Gent CityCard Gent Lam Gods Gent Gentse Winterfeesten 2013 Wegenwerken Gent Gravensteen Gent

Zesdaagse

CityCard Gent

Gent all-in aan voordeelprijs!

Aanbidding van het Lam Gods

Het meest begeerde kunstwerk ter wereld

Gentse Winterfeesten

Wegenwerken

Kom anders naar Gent

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

Wat is er te doen?

Tentoonstellingen

Maquette STAM - Miniatuurhuisjes
14/11/2014 - 26/04/2015

Theater, Dans & Musical

Elektra - © Phile Deprez
08/11/2014 - 14/12/2014

Ghent inside out

Noah Charney proeft neuzekes

Noah Charney proeft neuzekes

#VisitGent : Red Light District

#VisitGent : Red Light District, only in Gent

Tripadvisor

Tripadvisor

De op drie na grootste - en mooiste - stad van België heeft een kwart miljoen inwoners en een bloeiende bloemenexport.

Gent, voor jou

Low impact
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.
Budgetvriendelijk
Op zoek naar een bed waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten? Gent heeft heel wat goedkope hotels en hostels, een camping en een jeugdherberg (binnenkort zelfs twee). Zo hou je budget over voor andere dingen... een extra nachtje Gent bijvoorbeeld!
Kindvriendelijk
Eerste kennismaking met de stad met kinderen? Laat je wegwijs maken door een gids. Te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Ook dat kan natuurlijk per fiets of zelfs per boot. In Gent zijn er keigekke dingen te doen met kinderen.

Essentieel Gent

CityCard Gent
De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent.
Gras- en Korenlei  Gent
Even snel Gent ontdekken? Geen goed plan. Gent, dat is te veel voor 1 dag. Daar moet je van kunnen genieten. Hier een suggestie voor een weekend boordevol Gent.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

3 nov 2014
Jeugdherberg de Draecke gaat deze winter enkele maanden dicht voor verbouwingswerkzaamheden.
27 okt 2014
Het Stadsmuseum STAM is dolblij met zijn nieuwe mascotte: Cuberdanny, een figuurtje in de vorm van een Gentse cuberdon dat je op sleeptouw neemt door het museum.
17 okt 2014
Op 26 november gaat ‘Asterix: De Romeinse Lusthof’ in première, de derde Asterix-tekenfilm en de eerste in 3D. Het Gentse animatiebedrijf Grid bracht alle achtergronden tot leven.