25°C / 77°F

Licht bewolkt

Zoeken

Home

CityCard Gent Lam Gods Gent Gravensteen Gent

CityCard Gent

Gent all-in: beleef Gent ten volle!

Aanbidding van het Lam Gods

Het meest begeerde kunstwerk ter wereld

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

Wat is er te doen?

Ghent inside out

Noah Charney proeft neuzekes

Noah Charney proeft neuzekes

#VisitGent : Red Light District

#VisitGent : Red Light District, only in Gent

Ghent Festival of Flanders

Ghent Festival of Flanders 2014: Capilla & Blindman Sax

Essentieel Gent

CityCard Gent
De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent.
Gras- en Korenlei  Gent
Even snel Gent ontdekken? Geen goed plan. Gent, dat is te veel voor 1 dag. Daar moet je van kunnen genieten. Hier een suggestie voor een weekend boordevol Gent.

Gent, voor jou

Kindvriendelijk
Eerste kennismaking met de stad met kinderen? Laat je wegwijs maken door een gids. Te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Ook dat kan natuurlijk per fiets of zelfs per boot. In Gent zijn er keigekke dingen te doen met kinderen.
Budgetvriendelijk
Op zoek naar een bed waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten? Gent heeft heel wat goedkope hotels en hostels, een camping en een jeugdherberg (binnenkort zelfs twee). Zo hou je budget over voor andere dingen... een extra nachtje Gent bijvoorbeeld!
Low impact
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

3 jul 2015
De Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maakte de resultaten van het Hotelrapport 2014 bekend. De Gentse hotels weten hun sterke reputatie opnieuw waar te maken.
2 jul 2015
Vandaag is The Social Traveler aangekomen in Gent.
2 jul 2015
Gent stelt zich op de Wereldexpo in Milaan voor als vegetarische hoofdstad. De Gentse veggiechef Kevin Storms demonstreerde zijn kookkunsten in het Belgisch paviljoen én in de Milanese topzaak La Joia.