16°C / 61°F

Nauwelijks bewolking, lichte mist

Zoeken

Home

123-piano Wegenwerken Gent Lam Gods Gent Gravensteen Gent Vintage Design Event CityCard Gent Niets is Verloren-Festival Gent Festival van Vlaanderen

123-piano

Wegenwerken

Kom anders naar Gent

Aanbidding van het Lam Gods

Het meest begeerde kunstwerk ter wereld

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

Vintage Design Event

CityCard Gent

Gent all-in aan voordeelprijs!

Niets is Verloren-Festival

Gent Festival van Vlaanderen

Wat is er te doen?

Evenementen

123-piano
14/08/2014 > 21/09/2014

Ghent inside out

#VisitGent : Red Light District

#VisitGent : Red Light District, only in Gent

Tripadvisor

Tripadvisor

De op drie na grootste - en mooiste - stad van België heeft een kwart miljoen inwoners en een bloeiende bloemenexport.

Noah Charney proeft neuzekes

Noah Charney proeft neuzekes

Gent, voor jou

Budgetvriendelijk
Op zoek naar een bed waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten? Gent heeft heel wat goedkope hotels en hostels, een camping en een jeugdherberg (binnenkort zelfs twee). Zo hou je budget over voor andere dingen... een extra nachtje Gent bijvoorbeeld!
Kindvriendelijk
Eerste kennismaking met de stad met kinderen? Laat je wegwijs maken door een gids. Te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Ook dat kan natuurlijk per fiets of zelfs per boot. In Gent zijn er keigekke dingen te doen met kinderen.
Low impact
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.

Essentieel Gent

Gras- en Korenlei  Gent
Even snel Gent ontdekken? Geen goed plan. Gent, dat is te veel voor 1 dag. Daar moet je van kunnen genieten. Hier een suggestie voor een weekend boordevol Gent.
CityCard Gent
De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

16 sep 2014
Op 5 september 2014 opende het nieuwe klimcentrum Biover Sport Blaarmeersen Gent de deuren op het domein van Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen.
15 sep 2014
Afgelopen zaterdag opende in de Gentse Burgstraat Bugs & Lunch, het eerste insectenrestaurant van het land! Morgen serveert het restaurant zijn eerste lunch. Ook benieuwd?
10 sep 2014
Voor de 60ste verjaardag van de cuberdon, het ‘neuske’, maakte Confiserie Geldhof een culinaire wandelzoektocht waarbij je de leukste plekjes van de Arteveldestad ontdekt. De wandeling is een jaar lang beschikbaar.