26°C / 79°F

Onbewolkt

Zoeken

Home

CityCard Gent Wegenwerken Gent Lam Gods Gent Gentse Feesten 2014 Gravensteen Gent

CityCard Gent

Gent all-in aan voordeelprijs!

Wegenwerken

Kom anders naar Gent

Aanbidding van het Lam Gods

Het meest begeerde kunstwerk ter wereld

Gentse Feesten

De Gentse Feesten zetten de stad tien dagen in vuur en vlam.

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

Wat is er te doen?

Tips van insiders

#VisitGent : Red Light District

#VisitGent : Red Light District, only in Gent

Noah Charney proeft neuzekes

Noah Charney proeft neuzekes

Tripadvisor

Tripadvisor

De op drie na grootste - en mooiste - stad van België heeft een kwart miljoen inwoners en een bloeiende bloemenexport.

Essentieel Gent

CityCard Gent
De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent.

Gent, voor jou

'Proeven van de stad' wordt in Gent letterlijk genomen, en wel op hoog niveau. Steeds meer veelbelovende chefs (in de dop) treden in de sporen van de Flemish Foodies – drie creatieve, jonge topkoks – en maken van onze stad hun uitvalsbasis. Ontdek de tongstrelende meesterwerkjes van Olly Ceulenaere (Volta), Jason Blanckaert (J.E.F.) en Kobe Desramaults (De Vitrine). Gent ontpopte zich ook tot dé veggiehoofdstad van Europa. Het veggieplan en het café-restoplan zijn een handige hulp bij het bepalen van je menukeuze. Daarnaast blijven natuurlijk ook de Gentse specialiteiten echte aanraders. Een greep uit het aanbod: waterzooi van kip of vis, stoverij, Gandaham, Tierenteyn mosterd, ‘neuzekes’, mastellen en zoveel ander lekkers.
Het Keltische woord 'Ganda' betekent 'samenvloeiing' en dat is niet voor niets. Gent ligt immers aan de samenvloeiing van Leie en Schelde, en rivieren en kanalen hebben een cruciale rol gespeeld in de ontstaansgeschiedenis van de stad. De laatste jaren wordt hard gewerkt om de waterwegen in de stad weer open te maken, wat Gent nóg aantrekkelijker maakt. Ontdek deze stad aan het water vanop het water!
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.
Eerste kennismaking met de stad met kinderen? Laat je wegwijs maken door een gids. Te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Ook dat kan natuurlijk per fiets of zelfs per boot. In Gent zijn er keigekke dingen te doen met kinderen.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

7 jul 2014
Sinds vorige week draait de avonturenfilm ‘Labyrinthus’ in de Vlaamse bioscopen, een nieuwe familiefilm die deels in Gent werd opgenomen. Naar aanleiding hiervan is in Gent ook een gelijknamig stadsspel gelanceerd.
3 jul 2014
De Gentse vestiging van Wim Ballieus restaurantconcept ‘Balls & Glory’ is verhuisd naar de Jakobijnenstraat, vlakbij de Veldstraat.
25 jun 2014
Wie nu ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eyck bekijkt, ziet niet het originele schilderwerk uit 1432. Daarvoor zijn de overschilderingen te talrijk, aldus het team dat het meesterwerk restaureert.