13°C / 55°F

Gebroken bewolking

Zoeken

Home

Patersholfeesten CityCard Gent Gravensteen Gent Lam Gods Gent Jazz in ‘t Park OdeGand Gent Festival van Vlaanderen

Patersholfeesten

CityCard Gent

Gent all-in: beleef Gent ten volle!

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

Aanbidding van het Lam Gods

Het meest begeerde kunstwerk ter wereld

Jazz in 't Park

OdeGand

Gent Festival van Vlaanderen

Wat is er te doen?

Tentoonstellingen

Departures - XTERIORS XVI © Desiree Dolron courtesy of GRIMM, Amsterdam
03/07/2015 - 04/10/2015

Ghent inside out

Tripadvisor

Tripadvisor

De op drie na grootste - en mooiste - stad van België heeft een kwart miljoen inwoners en een bloeiende bloemenexport.

Sint-Pietersabdij

Sint-Pietersabdij

Ghent Festival of Flanders

Ghent Festival of Flanders 2014: Capilla & Blindman Sax

Essentieel Gent

CityCard Gent
De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent.

Gent, voor jou

Budgetvriendelijk
Op zoek naar een bed waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten? Gent heeft heel wat goedkope hotels en hostels, een camping en een jeugdherberg (binnenkort zelfs twee). Zo hou je budget over voor andere dingen... een extra nachtje Gent bijvoorbeeld!
Low impact
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.
Kindvriendelijk
Eerste kennismaking met de stad met kinderen? Laat je wegwijs maken door een gids. Te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Ook dat kan natuurlijk per fiets of zelfs per boot. In Gent zijn er keigekke dingen te doen met kinderen.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

15 jul 2015
Twee internationaal vermaarde kunstenaressen, Ayşe Erkmen en Ann Veronica Janssens, realiseren in 2016 op de Korenmarkt elk een nieuw artistiek icoon voor Gent. Onlangs werd het tweede ontwerp, dat van Janssens, voorgesteld.
9 jul 2015
Wie tijdens de Gentse Feesten vanuit Zeeland tot in de late uurtjes naar de Gentse Feesten wil, heeft er een transportmogelijkheid bij.
3 jul 2015
De Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen maakte de resultaten van het Hotelrapport 2014 bekend. De Gentse hotels weten hun sterke reputatie opnieuw waar te maken.