13°C / 55°F

Onbewolkt

Zoeken

Home

Wegenwerken Gent Lam Gods Gent CityCard Gent Gentse Feesten 2014 Gravensteen Gent

Wegenwerken

Kom anders naar Gent

Aanbidding van het Lam Gods

Het meest begeerde kunstwerk ter wereld

CityCard Gent

Gent all-in aan voordeelprijs!

Gentse Feesten

De Gentse Feesten zetten de stad tien dagen in vuur en vlam.

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

Wat is er te doen?

Tips van insiders

Tripadvisor

Tripadvisor

De op drie na grootste - en mooiste - stad van België heeft een kwart miljoen inwoners en een bloeiende bloemenexport.

#VisitGent : Red Light District

#VisitGent : Red Light District, only in Gent

Noah Charney proeft neuzekes

Noah Charney proeft neuzekes

Essentieel Gent

Gras- en Korenlei  Gent
Even snel Gent ontdekken? Geen goed plan. Gent, dat is te veel voor 1 dag. Daar moet je van kunnen genieten. Hier een suggestie voor een weekend boordevol Gent.

Gent, voor jou

Het Keltische woord 'Ganda' betekent 'samenvloeiing' en dat is niet voor niets. Gent ligt immers aan de samenvloeiing van Leie en Schelde, en rivieren en kanalen hebben een cruciale rol gespeeld in de ontstaansgeschiedenis van de stad. De laatste jaren wordt hard gewerkt om de waterwegen in de stad weer open te maken, wat Gent nóg aantrekkelijker maakt. Ontdek deze stad aan het water vanop het water!
Eerste kennismaking met de stad met kinderen? Laat je wegwijs maken door een gids. Te voet, per boot of in een koets. Liever alleen op stap? Ook dat kan natuurlijk per fiets of zelfs per boot. In Gent zijn er keigekke dingen te doen met kinderen.
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.
Wie gebeten is door de muziekmicrobe, vindt in Gent zeker zijn gading. Niet voor niets riep Unesco Gent uit tot één van de Creative Cities of Music: Gent ademt muziek in alle vormen, genres en maten. Klassiek, rock, pop, alternatief, experimenteel, jazz... Gent heeft het allemaal in huis, op podia die op een boogscheut van elkaar liggen.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

7 jul 2014
Sinds vorige week draait de avonturenfilm ‘Labyrinthus’ in de Vlaamse bioscopen, een nieuwe familiefilm die deels in Gent werd opgenomen. Naar aanleiding hiervan is in Gent ook een gelijknamig stadsspel gelanceerd.
3 jul 2014
De Gentse vestiging van Wim Ballieus restaurantconcept ‘Balls & Glory’ is verhuisd naar de Jakobijnenstraat, vlakbij de Veldstraat.
25 jun 2014
Wie nu ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ van de gebroeders Van Eyck bekijkt, ziet niet het originele schilderwerk uit 1432. Daarvoor zijn de overschilderingen te talrijk, aldus het team dat het meesterwerk restaureert.