12°C / 54°F

Gebroken bewolking

Zoeken

Concerten

Concerten

Hier vind je de voornaamste concerten van de Gentse concerthuizen. In een van de vele muziekcafés ontdek je misschien het talent van morgen.

Jazz in ‘t Park

Jazz in ‘t Park

Jazz in ’t Park wil een zo breed mogelijk publiek laten kennis maken met de hedendaagse Belgische jazz, door gratis maar hoogstaande concerten te programmeren.

Lees meer ...

Symfonieorkest Vlaanderen

Symfonieorkest Vlaanderen - Mijlpalen uit de symfonische literatuur

Het Symfonieorkest Vlaanderen brengt Aaron Coplands ‘Lincoln Portrait’, Beethovens ‘Derde Pianoconcerto’ en Ravels orkestratie van Moessorgski’s ‘Schilderijententoonstelling’.

Lees meer ...

The Elvis Years

The Elvis Years

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat Elvis Presley zijn eerste optredens gaf en op 8 januari 2015 zou hij 80 zijn geworden.

Lees meer ...

Stef Bos

Stef Bos - Mooie Waanzinnige Wereld

In 2015 is het 25 jaar geleden dat Stef Bos doorbrak. Een moment om bij stil te staan, maar dan wel met de blik naar voren en een explosie aan nieuwe songs!

Lees meer ...

The Ten Tenors On Broadway

The Ten Tenors On Broadway

Bij The Ten Tenors gaan klassieke en rock muziek hand in hand. In deze voorstelling trakteren op ze je op de grootste hits van Broadway. Laat je verrassen en meeslepen door deze 10 zeer talentvolle Australiërs.

Lees meer ...

Cappella Mediterranea

Cappella Mediterranea © Jacques Verrees

In 2002 kwam een magistraal zondvloed-oratorium uit 1682 weer boven water: een ‘dialoog voor vijf stemmen en instrumenten’ van de Siciliaanse componist Michelangelo Falvetti.

Lees meer ...

Brussels Philharmonic

Brussels Philharmonic - Der letzte Mann © Murnau

In 2002 werd de soundtrack van de waanzinnige, wonderlijke zwart-witwereld van Der letzte Mann schitterend georkestreerd. Brussels Philharmonic brengt nu de live-versie.

Lees meer ...

Ensemble Adapter

Ensemble Adapter

Op het hoogtepunt van de Napoleontische oorlogen geeft de Deense koninklijke horlogemaker zijn zoon een schip om tegen de Engelsen ten strijde te trekken.

Lees meer ...

Il Fondamento

Il Fondamento - La Giuditta

Francisco António de Almeida leerde het vak in Rome en werd in Portugal de leidende componist van zijn generatie. Als twintiger schreef hij zijn eerste meesterwerk, het oratorium ‘La Giuditta’.

Lees meer ...

Red Hill Orchestra

Red Hill Orchestra

De vanuit Parijs werkende Jozef Dumoulin stelt een trio voor met twee opvallende figuren uit de internationale jazz: de gelauwerde saxofonist Ellery Eskelin en de veelzijdige drummer Dan Weiss.

Lees meer ...

Le Concert Spirituel

Le Concert Spirituel - © Eric Manas

Le Concert Spirituel brengt Rameau op zijn best, in een genre dat als geen ander de religieuze en politieke grandeur van het Ancien Régime belichaamt: het grand motet.

Lees meer ...

Joke Van Leeuwen

Joke van Leeuwen - © Michiel Hendryckx

Toda’s vader moet op een dag gaan vechten in het zuiden van het land. Voor de enen of de anderen, dat is Toda niet helemaal duidelijk.

Lees meer ...

Karbido Ensemble

Karbido Ensemble

Het Poolse ensemble Karbido brengt ieders fantasie op hol met een stuk huisraad – een eigengemaakte houten tafel die ze hebben getransformeerd tot een muzikaal instrument.

Lees meer ...

In de kijker

Wat is er te doen?