12°C / 54°F

Gebroken bewolking, Lichte regen

Zoeken

Concerten

Concerten

Hier vind je de voornaamste concerten van de Gentse concerthuizen. In een van de vele muziekcafés ontdek je misschien het talent van morgen.

Jazz in ‘t Park

Jazz in ‘t Park

Jazz in ’t Park wil een zo breed mogelijk publiek laten kennis maken met de hedendaagse Belgische jazz, door gratis maar hoogstaande concerten te programmeren.

Lees meer ...

Lokale Helden

Lokale Helden

Poppunt wil samen met jou overal in Vlaanderen en Brussel lokaal muzikaal talent het nodige spotlicht gunnen.

Lees meer ...

deFilharmonie

deFilharmonie - © Inne Helsen

Een halve eeuw heeft Goethe eraan gewerkt. Als twintigjarige rechtenstudent schreef hij de eerste scènes. Een jaar voor zijn dood was het klaar

Lees meer ...

Will Tura

Will Tura

Will Tura wordt deze zomer 75. Capitole Gent zet hem nu al volop in de bloemetjes en trakteren je op een avond vol meezingers, sfeer en echte Vlaamse charme.

Lees meer ...

Ensemble Masques

Ensemble Masques - © Frank Ferville

In jaren waarin de Eerste Wereldoorlog volop wordt herdacht, wordt duidelijk hoe oud het oorlogsfenomeen is en in alle domeinen van de samenleving zijn sporen naliet. Ook in de barokmuziek is het een steeds terugkerend thema.

Lees meer ...

Gent Jazz Clubconcerten

Gent Jazz Clubconcerten

De clubconcerten van Gent Jazz Festival zijn een aanvulling op de festivalwerking in de zomer: een mix van jonge artiesten, nieuw werk van doorgewinterde muzikanten en prikkelende projecten, in de intieme setting van een club.

Lees meer ...

Wat is er te doen?

Spotlight

Gent Smaakt!
Trakteer de Bourgondiër in jezelf op een dagje culinaire verwennerij/culinair genieten in hartje Gent.
Lees meer ...